Нужен ли в ОСББ наблюдательный орган?

Валентин
Инициативная группа по созданию ОСББ в доме № 4 по пр-ту Героев Сталинграда раборает над проектом Устава ОСББ.
В проекте Устава заложен такой орган управления, как собрание представителей. Возможность такого органа предусмотрена законом "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку".
Этот орган предусматривался в качестве наблюдательного в первую очередь для обеспечения возможности отстранить председатели правления ОСББ в случае его непорядочности, некомпетентности или внезапной недееспособности. Назначить ИО председателя правления и организовать собрание жильцов для выборов нового председателя. Кроме этого у него есть и другие важные функции.
Мнения разделились. Нужен этот орган или нет.
Предлагаю обсудить этот вопрос в широком кругу. Прошу регистрироваться и подключаться к обсуждению.
Редактировалось: 2 раза (Последний: 16 февраля 2016 в 15:43)
Boss
Я считаю, что обсуждение будет более конкретным, если показать, как сформулирован в проекте Устава раздел об этом наблюдательном органе.
Валентин
По просьбе Bossa публикую соответствующую выдержку из Устава.
Предупреждаю, что окончательная редакция Устава еще не утверждена. в нем еще могут быть существенные изменения!

3.3. Збори представників.
3.3.1. Збори представників формуються з висунутих кожним під’їздом будинку згідно п.5.2 цього Статуту представників з числа Співвласників. Персональний склад Зборів представників затверджується Загальними зборами, термін його повноважень складає 3 роки. Для участі в роботі Зборів представників обирається, як правило, по 2(Два) представника з числа Співвласників від кожного під’їзду.
У разі припинення з будь-яких причин повноважень представника від під’їзду у Зборах представників на його місце повинен бути висунутий на зборах того ж під’їзду згідно п.5.2 цього Статуту представник для його затвердження на найближчих Загальних зборах.
3.3.2. Чергові Збори представників скликаються не рідше ніж один раз на рік. Позачергові Збори представників можуть бути скликані за ініціативою 3(Трьох) і більше представників,за ініціативою правління Об'єднання ,Ревізійної комісії або за ініціативою будь-яких Співвласників Об'єднання (не менше 3-х осіб).
3.3.3. Збори представників вважаються правочинними, якщо на них присутні більше половини представників. Кожен представник на Зборах представників має один голос, а рішення на Зборах представників приймаються більшістю від загальної кількості голосів усіх представників шляхом відкритого особистого поіменного голосування. Представник, який був відсутнім на Зборах представників, має право проголосувати протягом 5 днів після дати проведення зборів.
3.3.4. Збори представників веде голова зборів і секретар зборів, які обираються більшістю присутніх на зборах. Рішення Зборів представників оформляється у формі протоколу таких зборів із зазначенням кожним з представників результату свого голосування («за» або «проти»), засвідченого власноручним підписом.
Секретар зборів оформлює протокол Зборів представників. Термін повноважень секретаря Зборів представників встановлюють самі Збори представників. Головою та секретарем на кожних чергових та позачергових Зборах представників може бути обраний будь-який Представник.
Протоколи Зборів представників зберігаються у секретаря,а їх копії у Правлінні разом з протоколами Загальних зборів Об'єднання. Після переобрання новий секретар Зборів представників приймає на зберігання всі протоколи у старого секретаря.
3.3.5. Рішення Зборів Представників мають вищу юридичну силу щодо рішень Правління Об’єднання. Збори Представників у межах своєї компетенції можуть у будь-який час скасувати або визнати таким, що втратило чинність, рішення Правління Об’єднання.
3.3.6. У випадку , коли голова Правління призначається Зборами представників (згідно пунктів 3.5.4 та 3.5.6 цього Статуту) Збори представників оголошують та проводять конкурс на посаду голови Правління, наказ про призначення голови Правління та контракт з ним підписує Головуючий Зборів представників.
У випадку, коли голова Правління призначається Правлінням Об’єднання,Збори
Представників погоджують таке рішення, а Головуючий Зборів представників погоджує наказ Правління про призначення на посаду голови Правління, та контракт з ним.
3.3.7. У випадку неналежного виконання головою Правління, або іншими членами Правління своїх обов?язків, або якщо дії голови Правління або інших членів Правління загрожують інтересам Об’єднання, Збори Представників мають право своїм рішенням відсторонити голову Правління та інших членів Правління від виконання посадових обов?язків, та призначити тимчасово виконуючого обов?язки голови Правління та тимчасово виконуючих обов?язки членів Правління, які призначаються до моменту рішення Загальних зборів Об’єднання по цьому питанню та призначення нового голови Правління. В такому випадку Збори представників в місячний термін повинні зібрати та провести Загальні збори для обрання нових членів Правління та голови Правління.
3.3.8. Перелік питань,які можуть вирішуватися Зборами Представників:
3.3.8.1. погодження рішень Правління про укладання договорів,сума яких перевищує 200 000(Двісті тисяч)гривень, якщо Загальними зборами не встановлена інша сума;
3.3.8.2 надання доручення та повноважень ревізійній комісії щодо проведення позапланової ревізії фінансової та господарської діяльності Об'єднання;
3.3.8.3. подання вимоги до Правління Об'єднання про скликання позачергових Загальних зборів Об'єднання,а в разі невиконання вимоги у встановлений термін самостійне скликання та проведення позачергових Загальних зборів Об'єднання згідно п.3.2.4 цього Статуту;
3.3.8.4. припинення повноважень голови Правління та членів Правління в випадку передбаченому п.3.3.7 цього Статуту.
3.3.8.5. тимчасове обрання та призначення нових членів органів управління Об'єднання в тому числі голови Правління,членів Правління, членів Ревізійної комісії та членів Зборів представників,які звільнені у зв'язку з поданою ними заявою про звільнення або виключення, або в зв'язку з продажем власності у будинку чи зміною місця проживання, або в зв'язку смертю, безвісно відсутнім або недієздатним, або в випадку обставин, передбачених пунктом 3.3.7 цього Статуту . Термін повноважень тимчасово обраних в цьому випадку закінчується після обрання або призначення нових членів органів управління Об'єднання за встановленим цим Статутом порядком.
3.3.8.6. внесення питань до порядку денного чергових та позачергових загальних зборів Об'єднання;
3.3.8.7. внесення пропозицій Правлінню стосовно усунення недоліків у роботі Правління Об'єднання;
3.3.8.8. доведення до відома Правління всіх пропозицій,питань та проблем, з приводу яких звернулися Співвласники до Зборів Представників.
3.3.8.9. доручення Ревізійній комісії проведення позапланової перевірки фінансово-господарської діяльності Правління Об’єднання .

3.3.9.Збори представників мають право приймати рішення з усіх інших питань діяльності Об’єднання, окрім питань, які стосуються майнових прав Співвласників, погіршують умови використання майна або умови проживання, а також питань, що віднесені до виключної компетенції Загальних зборів.
|
Перейти на форум:
Быстрый ответ
У вас нет прав, чтобы писать на форуме.