Інформаційна газета ОСББ «Оазис 4». Випуск №2

22 сентября 2017 - Валентин
Інформаційна газета ОСББ «Оазис 4». Випуск №2

   Шановні сусіди!

«Оазис 4» довго не афішував результати своєї праці, безперечні надбання та здобутки. Почався новий навчальний рік, багато співвласників повернулися із відпусток, і це самий той час, коли ми хочемо поділитися з Вами новинами у нашому будинку. 

Просимо Вас знаходити час на ознайомлення з інформацією, адже спільна справа лише тоді дасть результат, коли до її втілення долучиться якомога більше небайдужих. 

Читайте, обговорюйте та долучайтесь до спільної справи, адже добробут
нашого будинку цілком у наших руках!

   У лютому 2017р. ОСББ «Оазис 4» виграло у міському конкурсі з енергоефективності 70/30. Умови цього конкурсу полягали в тому, щоб підготувати проект енергоефективних заходів у будинку, де 30% від вартості проектів сплачують співвласники будинку, а 70% складають кошти міста.
   До цього ж хочемо зазначити, що 70% коштів міста не виділяються ОСББ, а місто самостійно проводить тендер на вибір підрядників на роботи, та на пряму фінансує обраного підрядника. ОСББ лише розробляє проект, готує розрахунок цих проектів, фінансує своїми
коштами 30% від цих проектів та підписує з обраним містом підрядником акт виконаних робіт.
    Згідно висновків енергоаудиту, який провело ОСББ у нашому будинку (з яким кожен може ознайомитися на нашому сайті), ОСББ підготувало проект підвищення енергоефективності нашого будинку за рахунок реконструкції існуючої внутрішньобудинкової системи опалення, гарячого водопостачання та впровадження
енергоефективної системи освітлення в місцях загального користування (МЗК) зі встановленням датчиків руху та звуку.

 

      Загальний бюджет реалізації програми енергоефективних заходів для нашого будинку у 2017 році склав: 910 341,40 гривень.

      Хочемо зазначити, що свої 30% ОСББ не брало з резервного фонду ОСББ, та додатково не нараховувало всім власникам будинку у платіжках, а розраховувалось зекономленими коштами та коштами від додаткових надходжень до ОСББ від оренди та реклами у будинку.

      Реалізовані заходи з енергоефективності у нашому будинку, які провело ОСББ, дозволили зменшити споживання електроенергії з ~ 55 000 КВт/міс. до ~ 22 000 КВт./міс. Тобто, кожен місяць ОСББ економить більше 33 000 КВт, що за сьогоднішніми тарифами на електроенергію складає ~ 55 000 грн. на місяць. 

       На сьогодні, ОСББ свої 30% від загальної програми виконало на 90%. (Детальний звіт щодо цих робіт буде опубліковано на сайті ОСББ до кінця 2017р.)

        Місто на свої 70% від загальної суми програми провело тендер та обрало підрядника. Програма у нашому будинку має буди реалізована обраним підрядником до кінця 2017р. (З детальним переліком робіт, які будуть виконуватися підрядником від міста у нашому будинку до кінця 2017р., можна буде ознайомитись на сайті ОСББ).

• Ремонт та утеплення фасаду будинку.
Всі ми знаємо, що проблеми з облицювальною цеглою в нашому будинку почалися майже з моменту введенням будинку у експлуатацію. Причина в тому, що забудовник, не дотримувався технології будівництва при облицюванні будинку. Бюджет ремонту та утеплення фасаду ми плануємо представити на розсуд всім співвласникам будинку на третіх загальних зборах у 2017 р.
• Якість води у будинку.
Друга глобальна проблема у будинку — це якість води, від якої страждають всі помешкання нашого будинку. Є рішення – це великі (промислові) очисні системи, які можна встановити у будинку. ОСББ працює у напрямку вирішення цього питання, і всі свої напрацювання також представить на розсуд усіх співвласників будинку на третіх загальних зборах у 2017 р.
Якщо у вас є пропозиції / коментарі з цих, та інших питань, просимо надсилати їх на електрону адресу ОСББ «Оазис 4»: oazis4@i.ua. Заздалегідь вдячні за вашу активність!

   

     Ми планували зробити ще більше, але на заваді стали накопичені борги деяких співвласників будинку по внесках на загальну суму біля 484 211,00 грн. (борг по внесках ОСББ «Оазис 4» на 31.08.2017р.) Це велика проблема, яка стосується кожного співвласника, тому що наші підрядники вимагають вчасної сплати за надані послуги.

     При цьому деякі з них, такі як ПАТ «Київенерго», виставляють рахунки ОСББ «Оазис4» на спожиту електроенергію у МЗК у поточному місяці, а внески співвласники сплачують у наступному місяці. І несплата ОСББ цих рахунків від ПАТ «Київенерго» у 5 денний строк, загрожує штрафними санкціями та відімкненням будинку від електропостачання. А це зупинка всіх насосів, і як наслідок — відсутність тиску у системи ГВП та ХВП, зупинка всіх ліфтів у будинку та відімкнення світла у коридорах та тамбурах.
    Тому ми звертаємося до всіх співвласників будинку з проханням сплачувати свої внески вчасно — до 20 числа кожного місяця, тому що ОСББ «Оазис 4» є неприбутковою організацією. Вчасна сплата внесків дає змогу ОСББ виконувати свої зобов’язання перед співвласниками будинку (вашими сусідами) та своїми підрядниками! Заздалегідь вдячні Вам за розуміння та сприяння спільній справі!

      Шановні співвласники, всі ми зіткнулись з некоректними нарахуваннями за теплопостачання в МЗК у опалювальний сезон 2016р.-2017р., особливо це відчули 1,2,3 корпуси нашого будинку. В деяких квартирах цих корпусів нарахування споживання тепла в МЗК складало більше 3000 грн. на місяць. ОСББ розібралося з цими нарахуваннями і змусили ПАТ «Київенерго» зробити перерахунки тепла в МЗК у цих корпусах. На жаль, цей перерахунок не буде
проводитись у корпусах 4.2 – 8.2 тому, що загальнобудинковий лічильник у цих корпусах не був повірений у строк ТОВ «Експлуатаційна компанія», і ця компанія передавала будинок
ОСББ «Оазис 4» після вводу у опалювальний період, у листопаді 2016р.

   Тому просимо всіх співвласників з корпусів 1-4.1 сплатити свої борги по своїм тепло лічильникам, а по теплу у МЗК дочекатися перерахунку у вересні 2017р. Корпуси 4.2-8.2 сплатити свої борги за спожите тепло у повному обсязі.
    Також хочемо зазначити, що в цьому опалювальному сезоні буде діяти новий закон України про комерційний облік теплової енергії та водопостачання, який змінить методику нарахування. Просимо кожного ретельно ознайомитись із цим законом на сайті Верховної Ради: http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/2119-19.
Основні моменти, на які треба звернути увагу.
     У нашому будинку встановлені 2 загальнобудинкові теплолічильники:

  •   — у корпусі 1 (який показує споживання тепла у корпусах: 1 — 4.1.);
  •   — у корпусі 9 (який показує споживання тепла у корпусах: 4.2. – 9).

     В цьому опалювальному сезоні для кожного будинку, в якому встановлені загальнобудинкові теплолічильники змінюється методика нарахування споживання тепла в МЗК. Раніше ПАТ «Київенерго» застосовувало коефіцієнт розрахунку споживання тепла в МЗК для кожного приміщення відповідно до його площі, не беручи до уваги дані загальнобудинкового лічильника. Тепер, згідно з новим законом, ПАТ «Київенерго» має брати фактичні показники загальнобудинкового лічильника, від якого віднімати загальні показники квартирних теплолічильників, а залишок має розподіляти пропорційно на приміщення/квартири, відповідно до їх площі, як споживання тепла в МЗК.
     Це означає, що всі фактичні втрати тепла у будинку, які не подані, як спожиті в квартирах, мають вважатися, як споживання тепла в МЗК. Власникам квартир з теплолічильником, що не подають свої показники теплолічильника кожного кінця поточного місяця у ПАТ «Київенерго», буде нараховування від ПАТ «Київенерго» по затвердженій нормі без урахувань фактичних показників їх теплолічильників.


Нагадуємо: тамбури технічні поверхи/горища – це МЗК, тому, якщо технічній службі ОСББ «Оазис 4» не надається доступ до цих приміщень, уповноважені працівники будуть викликати відповідні служби, які примусово зобов’яжуть це робити власників, або робити це самостійно за кошт власників.
Ми щиро сподіваємося на розуміння у цьому питані, бо кожен хоче платити лише за себе, а не за свого сусіда!

        «за безпеку платять, за її відсутність – розплачуються!»

      Шановні співвласники, майже кожен у нашому будинку за 10 років постраждав від злодіїв: у когось вкрали дитячий візочок, у когось — велосипед, самокат з під’їзду, а в когось пограбували його помешкання; в когось пошкодили авто біля будинку, в когось взагалі викрали авто — всі ці випадки стали регулярними у нашому будинку і від них стає моторошно, адже всі ми усвідомлюємо, що небезпека завжди поруч. У минулому місяці постраждало і ОСББ — був пограбований наш офіс, з якого були вкрадені техніка та особисті речі персоналу.
   На других загальних зборах співвласників будинку, які відбулися 22.09.2016р. переважна більшість співвласників нашого будинку проголосували та затвердили проект та додатковий кошторис на організацію охорони та безпеки нашого будинку та прибудинкової території. 

      Більш детально ми хочемо зупинитися на додаткових внесках на реалізацію цього проекту. 
 
       Для реалізації 1 етапу проекту щодо організації охорони та безпеки будинку та прибудинкової території був узгоджений разовий додатковий внесок для наших співвласників — 16,70 грн. за 1 кв.м. загальної площі приміщення у багатоповерховому будинку. Цей платіж пропорційно ділиться на 5 місяців (серпень 2017р. — грудень 2017р.) по 3,34 грн. за 1 кв.м./місяць. У цій газеті ви знайдете свою платіжку на реалізацію 1 етапу цього проекту, згідно з яким ви можете 1 раз сплатити 16,70 грн. за 1 кв.м. вашого помешкання, або розбити цей платіж на 5 місяців і сплачувати по 3,34 грн. за 1 кв.м./місяць.
    Для реалізації 2 етапу проекту по організації охорони та безпеки будинку та прибудинкової території, в подальшому, буде щомісячний внесок — 1,00 грн. за 1 кв.м. загальної площі приміщення у будинку на місяць.

       Описання проектурозміщено на сайті, просимо всіх із ним ознайомитися, у газеті ми лише ще раз коротко його пригадаємо і тезисно опишемо, що буде реалізовано в нашому будинку до кінця цього року. 

 

В інтересах мешканців ОСББ «ОАЗИС 4» будується високошвидкісна система передачі даних TCP / IP (локальна мережа) для впровадження існуючих систем безпеки та контролю доступу, а також перспективних послуг і сервісів, покликаних забезпечити безпеку і збереження майна мешканців нашого будинку.

     Головне завдання побудувати якісну і надійну систему відеоспостереження, яка повинна вирішити завдання цілодобового відеоспостереження конкретних зон зі збереженням відеоінформації. Система повинна як допомагати в пошуках зловмисників, так і вирішувати стандартні завдання, такі як от:
• Хто подряпав автомобіль?
• Чи повернулася дитина зі школи?
• Хто залишив сміття біля будинку?
• Хто не прибрав за своїм собакою?
Побудувати таку систему можливо тільки на IP камерах з підсвічуванням не менше 50 метрів і роздільною здатністю 2 Мп або 4 Мп, саме такі камери ми встановлюємо для системи відеоспостереження в ОСББ «ОАЗИС 4».
    Впровадження IP камер останнього покоління, дозволить мешканцям мати доступ до відеокамер, а також відеоархіву у реальному часі. А в майбутньому дозволить впровадити систему розпізнавання осіб відповідно до системи «Безпечний будинок».
    Для цих камер ми будуємо високошвидкісну локальну мережу, яка виступає головною артерією системи відеоспостереження. В подальшому вона може використовуватися для побудови інших різних служб і сервісів — таких, як охоронні системи, розумний будинок, індивідуальна охорона помешкання або енергозбереження та диспетчеризація.

  В'їзд/виїзд автомобілів у двір відбувається через зони 1- 4.  У цих зонах встановлюються швидкіснігідравлічні шлагбауми (в'їзд/ виїзд) і металеві ворота з електроприводом. Для оперативного управління автоматизованою системою допуску на територію ОСББ «ОАЗИС 4» ми використовуємо систему розпізнавання автомобільних номерів «NumberOk». Програмне забезпечення NumberOk розпізнає номерні знаки автомобілів і управляє виконавчими механізмами (шлагбаумами, автоматичними воротами).  Працює з будь-якими IP камерами і аналоговими відеореєстраторами по RTSP протоколу. Зчитує номери автотранспорту на відстані до 10 метрів,  швидкість реакції 10 мс. При дозволеній швидкості руху у дворі автотранспорту 5 км/год. автомобіль, не зупиняючись, зможе проїздити шлагбаум.  Зачиняти ворота передбачається тільки в нічний час. Ворота будуть відчиняються на кут 90 градусів і не будуть перешкоджать в'їзду і виїзду автотранспорту. У разі потреби ворота відкриває охорона дистанційно.

Кожен під'їзд комплектується двома зчитувачами (на вхід і на вихід) та відеокамерою, спрямованою на людину, що входить. Охорона будинку (і паркінгу) здійснює відеоспостереження і патрулювання території будинку, вживає заходи по недопущенню сторонніх осіб і транспортних засобів на територію двору, що охороняється.      

У всіх прохідних зонах (на схемі означені  як 5-9)  будуть встановлені хвіртки, шириною 100-120 см, для проходу пішоходів з дитячою коляскою, або проїзду інваліда в кріслі. Система спрацьовує від контакту актуальної (занесеної до бази ПО) RFID мітки зі зчитувачем — електромагнітний замок відкривається і пішохід проходить. Дверний довтягувач автоматично зачиняє хвіртку. Хвіртку не можна тримати відкритою тривалий час, бо вона обладнана магнітоконтактним датчиком закриття, і оператор отримує сигнал про постійно відкриту хвіртку, в разі необхідності підключається охорона.

       Хвіртки оснащені відеокамерами, що дозволяють ідентифікувати людей, що входять. У нічний час пішохідні зони висвітлюються LED прожекторами з датчиками руху. Всі хвіртки оснащуються переговорними пристроями зі службою сервісу (СС). Відвідувачі через службу СС отримують гостьові RFID мітки, які оператором програмуються на 1 відвідування (прохід через певні хвіртки і в певний під'їзд). У нічний час всі зони проходу, крім чергової, блокуються зачиненими воротами.

 

Ця служба цілодобова, вона розташовується на вході до будинку в зоні 1 і забезпечує такі функції:

Похожие статьи:

Управляющие компанииКто обслуживает дома жилмассива «Оазис»?

ОСББ Оазис 4Проект статуту ОСББ "Оазис 4"

Все об ОСББАдреси розташування ОСББ в Оболонському районі

Все об ОСББПроект ОСББ-online

ОСББ Оазис 8Створення Ініціативної групи по створеню ОСББ

Рейтинг: 0 Голосов: 0 897 просмотров
Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!